Träningsappar

Träningsappar är ett nyttigt verktyg

Hälsotrenden expanderar. Människor har allt större behov av att äta och träna rätt. I en stressig tillvaro upplever människor det dessvärre som svårt att göra det. Om tiden och motivationen tryter är träningsappar ett perfekt hjälpmedel – de vägleder dig i vardagen och att underlättar för dig att vara hälsosam.

Utbudet av träningsappar är mycket stort. Några fokuserar på kosten och andra på träningen. Flera populära appar är Strava, Lifesum, Gympact, Workout Trainer, Fitness Buddy, Daily Workouts, Pocket Trainer, Endomondo, Runtastic, Nike Running, Wahoo Fitness och givetvis den mest kända – Runkeeper. Träningsapparna fyller olika funktionera – från att planera din kost och träning till att motivera dig att träna.

Gympact är en app som är hård men rättvis. Om du hoppar en träningsdag får du böta och du får själv avgöra botens storlek. Hoppar du att träna drar appen pengar från ditt konto. Appen kan naturligtvis pausas om du exempelvis blir sjuk, skadad eller behöver semester. De som är sin träning trogen får sedan ta del av pengarna som strömmar in från dem som varit slöa.

Runkeeper är den mest kända av samtliga appar. Du kan med denna träningsapp kartlägga din träning genom att exempelvis ta tid, men appen fyller många fler funktioner än så. Appen synkroniserar med ditt personliga konto på hemsidan, där du kan se dina resultat och ändra inställningar. Mer intressant än tidräkningen är egentligen GPS-funktionen som kartlägger din träningsrutt på kartan, där kan du sedan utforska din puls och analysera var du presterat som bäst respektive sämst.

Lifesum är en app som hjälper dig att bli hälsosammare – antingen genom att gå ner eller upp i vikt. I appen kan du bland annat scanna EAN-koder och ta del av olika kostplaner och näringsinformation. Appen är ett utmärkt komplement till utbudet av träningsappar eftersom hälsa innefattar både kost och träning.

träningsappar